Gustaf Larsson
Grundare, Lyktans Lager

 

 

Vi kom in på det här med lagerhållning genom att vi själva hyrde ett lager under nåt år och eftersom vi varit Katrineholmsbor under många år funderade vi på varför det inte fanns något liknande i vår egen hemstad Katrineholm. Vi tyckte att det rimligtvis kunde finnas både ett behov för Katrineholmsborna att lagerhålla på den egna orten och ett behov för storstadsborna att lagerhålla till halva priset mot vad det kostar i större städer såsom i Stockholm.

 

bild1

Tiden gick och vi hamnade i Malmköping och en dag såg vi att den gamla konsumbutiken i Katrineholm var till salu, vilket vi genast insåg var en fastighet som skulle passa perfekt att göra om till lagerhotell. Vi köpte fastigheten och har nu förvandlat den till ett förträffligt lagerhotell med olika storlekar på förråden som passa såväl för privatpersoner som för företag. Lastkaj med rulljalusi, allt i ett plan så man slipper hissar eller trappor, väggar o golv i brandsäkert material – allt var rätt för vår verksamhet.

Då brandsäkerhet är A och O för ett lagerhotell har vi upprättat ett serviceavtal med Sveriges största brandskyddsutrustningsfabrik Presto som ligger i Katrineholm. Presto utför årligen kontroller för att säkerställa att brandsäkerheten är av högsta klass. Vad gäller stöldskydd finns ett avtal med Securitas och ett högteknologiskt låssystem säkerställer att enbart våra kunder kan komma in i fastigheten och då enbart till sina egna förråd.

Med släktkopplingar alltsedan medeltiden till Katrineholmstrakten och ett intresse för orten känner vi viss stolthet över att ha skapat ett högklassiskt lagerhotell på ett äkta Katrineholmssätt – lokalt lager till Katrineholmsborna och ett billigare lageralternativ för storstadsbor.

– Gustaf Larsson, Grundare, Lyktans Lager